Creative&Co

Ga naar de inhoud

Gasten voor uw bruiloft en/ of feest

Creative&Co
Gepubliceerd door in Algemene informatie · 1 mei 2019
Tags: bruiloftfeestgastenrelatie
G A S T E N, die maken uw feest compleet!

Iedereen mag komen, iedereen die u kent - althans dat is wat u het liefste wilt. Maar helaas is het budget hiervoor niet altijd toereikend of heeft uw trouwlocatie een maximaal aantal gasten. Helaas moet u over het algemeen rekening houden met heel veel dingen om de  gastenlijst zo compleet mogelijk te maken. Het is één van de moeilijkste keuzes die u maakt tijdens de voorbereidingen van uw bruiloft en/ of feest.
Misschien helpen deze tips!

T I P 1:
Iedereen is uitgenodigd! Klinkt heel gek, maar begin gewoon echt met alle gasten die u wilt op uw bruiloft en/ of feest. Maakt de lijst zo compleet mogelijk. Zo vermijdt u dat u misschien iemand vergeet. Lees het altijd na een paar dagen nog een keer goed door. Beter iedereen eerst op de lijst zetten, dan iemand vergeten.

T I P 2:
Categoriseren! Zet iedere gast in een apart kopje. Bijvoorbeeld daggast, avondgast, receptiegast et cetera. Werk hierbij met cirkels. Stel uzelf centraal. De eerste cirkel om u zelf heen zijn de belangrijkste mensen voor u, de tweede cirkel minder belangrijk enzovoorts. De laatste cirkel zijn de mensen die het verst van u af staan.

T I P 3:
Schrappen! Houd in uw achterhoofd… iedere gast die de deurklink aanraakt kost geld, voor welk onderdeel van uw bruiloft ook. Schrappen is volkomen normaal op uw gastenlijst. U kunt ook altijd de vraag stellen: zie ik deze gasten over vijf jaar nog steeds? Of over tien jaar? En zeg nu zelf… Sommige mensen moet u uitnodigen, maar liever niet, dan is het toch heerlijk als u toch besluit om er een streep doorheen te zetten?

T I P 4:
Houd rekening met uw wensen! Het is uw bruiloft en/ of feest. Dus uw wensen zijn het belangrijkst! Bepaal al van te voren of u een groot of een klein feest wilt. Dat maakt het al makkelijker om de gasten te schrappen.

T I P 5:
Collega’s. Altijd moeilijk. Ze weten tenslotte vaak al de ideeën van uw bruiloft door de gezellige pauzes. Daarom is voor deze groep een makkelijke regel: all-or-nothing. Nodig alle collega’s uit of niemand. Werk en privé gescheiden laten, werk op werk laten.
Voelt u vooral niet gedwongen om collega’s uit te nodigen.

T I P 6:
Balen… een ongemakkelijke situatie. U heeft bepaalde mensen geschrapt van uw gastenlijst, maar misschien hadden deze mensen wel een uitnodiging verwacht. Daarbij geldt: eerlijkheid duurt het langst. Als het ter sprake komt zeg dan gewoon dat ze niet uitgenodigd zijn en de reden. Het kan een kleine bruiloft zijn, budget of om spanningen te voorkomen. Houd ook in gedachte; het is uw dag, dus ook uw feest. U bepaalt. Wees meteen eerlijk, dan voorkomt u ongemakkelijke situaties.  

Y E S !
Jullie gastenlijst is uiteindelijk klaar. Hopelijk met alle zekerheid. Jullie kunnen jullie ceremoniemeester inlichten en de trouwkaarten versturen. Misschien willen jullie ook save-the-date kaarten sturen.
Ook handig: ons document voor uw gasten. Daar kunt u iedereen invullen en indelen op wat voor soort gast het is, hoeveel personen (gezin of alleenstaand), relatie met deze gast (familie, vriend et cetera) en/ of de gast uw uitnodiging accepteert of weigert. Klikt u op het pijltje ernaast, dan kunt u de gasten op volgorde indelen of op een bepaalde gast (categoriseren). Het document kunt u hier downloaden.

D E   L A A T S T E   T I P!
"Geniet van de dag, wie er ook komen mag."Terug naar de inhoud